eSafety Label

Okulumuz güvenli internet kullanımını tescilleyen eSafety Label Bronz Kalite etiketi almıştır.

a href="https://www.esafetylabel.eu" target="_blank">

Okulumuzda güvenli internet kullanımı önemsenmektedir. Okul rehberlik servisi, Bilişim Teknolojileri öğretmeni, okul idaresi ve bütün okul öğretmenleri bu konuda işbirliği halinde çalışmaktadır.

Dünya genelinde 0-15 yaş grubu arasındaki internet kullanıcıların sayısı iki milyarı geçmiş durumdadır. Hatta ülkemizde internet erişiminin iki yaşına kadar düştüğü görülüyor.

• İnternette çocukların neler yaptığına ilişkin anne babaların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Güvenli internet önleyici bir tedbirdir.
  • "İnternete erişim iki yaşına düşmüştür." İnternetle ilgili önleme mekanizmalarının yaygınlaştırılması amacıyla sivil toplum kuruluşlarının proje üreterek Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu'na sunması ve iş birliğinin yaygınlaştırılması önemlidir.
  • Medya okuryazarlığı eğitiminin erken yaşlarda verilmesi, anne babaların da eğitilmesi gerekmektedir.
  • Sosyal medyanın doğru kullanılmasına yönelik toplum bilinçlendirilmelidir.
Yayın: 06.11.2019 - Güncelleme: 25.01.2023 00:25 - Görüntülenme: 562