Namık Kemal Ortaokulu

ŞEHİTLİK MAH. KABİL CAD. NAMIK KEMAL ORTA OKULU BLOK NO 4 POLATLI / ANKARA
Vizyon
“Bilgi Çağı´nın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojileri eğitimin her alanında etkin kullanarak, bu bilgi, beceri ve teknolojiyi üretebilecek bireyler yetiştiren, Kaliteli ve Seçkin Bir Kurum Olmaktır.”
Misyon
Nitelikli insanlar yetiştirerek, bilimsel gelişmelerin ışığında doğayı seven , çevreyi koruyan, temizliğe ve düzene uyan, görev ve sorumluluğunu bilen davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :NORMAL-Tam Gün
08.45 Ortaokul Ders Başlama Saati 15.20 Ortaokul Ders Bitişi Saati
Doğalgaz-Kalorifer
Ulaşım
İlçeye tren, hızlı tren ve karayolu ulaşımı mevcuttur. Şehir içi ulaşım için; 201,202,203 nolu Şehitlik Mahallesi dolmuşları okul yakınlarından geçmektedir.
Yerleşim Yeri
İlçe Merkezi Adres: Şehitlik Mahallesi. Kabil Sok. No:4 Namık Kemal Ortaokulu 06900 Polatlı/ANKARA
Okul İlçe Merkezinde bulunuyor. İl Merkezine uzaklığı 75 km.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda sportif faaliyetlere özel önem verilir. Öyle ki okulumuz sadece ilçemizde değil, Ankara genelinde müsabakalara kategori ve sporcu sayısı bakımından en yoğun biçimde katılım sağlayan bir okuldur. Sadece 2016/2017 eğitim öğretim yılında Ankara´daki müsabakalara kızlar ve erkekler olarak 5 branşta katılım sağlamış ve birçok başarıya imza atılmıştır. Yıldız kız futsal takımımız 5 yıldır Ankara´daki müsabakalara katılım sağlıyor. İlk yıl üçüncülük, sonraki iki yılda final oynayarak ikincilik derecesini yakaladık. Geçtiğimiz yıl da Ankara birincisini yenip averajla ikinci olduk. 10-12 Mart tarihlerinde Aksarayda yapılan Türkiye şampiyonası bölge müsabakalarında da şampiyon olarak Polatlıya döndük. Takımımız Nisan ayının ilk haftasında ilimizi Türkiye yarı finallerinde temsil etti. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Yıldız Kız Futbol Takımımız Ankara ili genelinde yapılan müsabakalarda hiç gol yemeden Ankara ŞAMPİYONU oldu. Yıldız erkek kros takımımız da geçen sene ilk kez katıldığı Ankara elemelerinde üçüncü olma başarısı göstermiş ve yine ilimizi 18 Şubatta Mersinde düzenlenen şampiyonada temsil etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2013 yılından günümüze TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılmaktadır. Bu yıl 5. Bilim Fuar Şenliğimiz gerçekleşecektir. 26 farklı projenin sergileneceği fuarın tarihi 7 Mayıs 2018´dir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda 2017-2018 eğitim öğretim yılında aktif olarak dört e-Twinnig projesi yürütülmektedir. Projelerin üçü Matematik, biri Türkçe dallarındandır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz 2012-2014 tarihleri arasında yurt dışından ortak okullar ile Comenius Projesi yürütmüştür.